Verbeelding brengt je overal - Ludmilla van der Spoel, Marieloes Reek, Sari Piek, Maartje Strik en Jeannet Klement -15 nov. t/m 6 dec. 2020

July 22, 2020

Verbeelding brengt je overal.

 

 

 

In 5 ateliers werken 5 kunstenaars aan hun oeuvre, niet schatplichtig aan trends, niet gestoord door opinies. Een oeuvre dat zich bij alle vijf ook niet direct laat plaatsen: beelden van de stilte, de droom, de eenzaamheid, de natuur.

Je ziet mensfiguren die een magische vluchtroute zoeken, terug naar de ongerepte wildernis, maar ook naar hun eigen ongetemde natuur. Je ziet ook figuren die onverstoorbaar lijken en niet van deze wereld zijn; de beschouwer komt niet verder dan een begin van een vermoeden.

 

Het zijn momentopnames, gebaseerd op indrukken en observaties, waarbij fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Het werken aan een schilderij of beeld is voor alle 5 een zoektocht en het werk zelf het antwoord, een precair geheel, waarbij iets kon ontstaan dat de kunstenaar eigenlijk voor ogen had.

Geen rationele antwoorden maar gevoelsmatig onderzoek dat zijn beslag vindt in een unieke beeldtaal.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
© juni 2017 - 2019