Verbeelding brengt je overal - 22 november - 2 januari 2021

Verbeelding brengt je overal

In 5 ateliers werken 5 kunstenaars aan hun oeuvre, niet schatplichtig aan trends, niet gestoord door opinies. Een oeuvre dat zich bij alle vijf ook niet direct laat plaatsen: beelden van de stilte, de droom, de eenzaamheid, de natuur.

Je ziet mensfiguren die een magische vluchtroute zoeken, terug naar de ongerepte wildernis, maar ook naar hun eigen ongetemde natuur. Je ziet ook figuren die onverstoorbaar lijken en niet van deze wereld zijn; de beschouwer komt niet verder dan een begin van een vermoeden.

Het zijn momentopnames, gebaseerd op indrukken en observaties, waarbij fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Het werken aan een schilderij of beeld is voor alle 5 een zoektocht en het werk zelf het antwoord, een precair geheel, waarbij iets kon ontstaan dat de kunstenaar eigenlijk voor ogen had.

Geen rationele antwoorden maar gevoelsmatig onderzoek dat zijn beslag vindt in een unieke beeldtaal. Er is werk te zien van Ludmilla van der Spoel, Marieloes Reek, Sari Piek, Maartje Strik en Jeannet Klement.

Galerie de Ploegh

Cultuurhuis bij Flint Coninckstraat 58 3811WK Amersfoort

(033) 475 07 70 info@deploegh.nl

Openingstijden

donderdag/vrijdag 11.00- 17.00 uur zaterdag/zondag 13.00-17.00 uur

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Search By Tags
    © juni 2017 - 2020