top of page

Orde & Chaos I Johan van Oldenbarnevelt

Orde en Chaos | Johan van Oldenbarnevelt een actuele visie van 26 kunstenaars

Sint-Joriskerk 11 mei t/m 14 juli Galerie de Ploegh 11 mei t/m 30 juni

Orde en Chaos is een expositie van LKG de Ploegh op twee locatie’s in de binnenstad van Amersfoort. 26 kunstenaars – waaronder 9 gastkunstenaars – laten in hun kunstdiscipline een actuele visie zien op het leven en de betekenis van Johan van Oldenbarnevelt. De fenomenen van toen zoals de strijd om geloofs- en individuele vrijheid, het verlangen naar tolerantie, het zich verweren tegen onderdrukking, het opvangen van vluchtelingen, maar ook geopolitieke verschuivingen met als gevolg wanorde, zijn tot op heden nog steeds actuele onderwerpen.

De gastkunstenaars zijn jonge talenten én zijn kunstenaars met een buitenlandse herkomst (waaronder Syrië, Israël, Griekenland, Argentinië, Curaçao) die in Nederland wonen en werken.

Sint Joriskerk : open dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur – 17.00 uur

entree 1 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis

Opening zaterdag 11 mei om 14.30 uur in Galerie de Ploegh en 16.00 uur in de Sint Joriskerk.

Curatoren Birgitta van Blitterswijk (conservator), Jacqueline Bohlmeijer en Frits Nolte

U bent van harte welkom!

Deelnemende kunstenaars

Galerie de Ploegh: Bernadette Goossens (schilderijen), Wietse Dekker (striptekeningen), Dorette Giling (keramische objecten), Heleen van Nieuwland (keramische objecten), Cécile van Spronsen (schilderijen), Jos Verschaeren (objecten) en Gerard Akerboom (schilderijen)

Sint-Joriskerk: Pablo Ponce (installatie en schilderijen), Nelson Carrilho (bronzen beelden), Omar Imam (installatie), Rikke ter Horst (objecten), Gregory Kohelet (schilderijen), Niek Wittebrood (beelden), Peter van Tilburg (beelden), Eleni Tzatzalos (objecten), Jeannet Klement (keramiek), Mark van Praagh (houten objecten), Peter van de Akker (schilderijen), Ron Jagers (fotografie), Davitha van de Kuilen (prints), Maria Ikonomopoulou (objecten), Lucia Fransen (keramiek), Nora Welgraven (film), Monique Sleegers (beelden), Jacqueline Bohlmeijer (keramische objecten) en Frits Nolte (grafiek).

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
    bottom of page